aku hazel si shutterbugs! smile....

Wednesday, May 5, 2010

buat Bro Sham... Al-Fatihah

salam buat sekalian blogger semua...

malam tadi aku tak bleh tido... pagi tadi aku bangun lewat sikit... aku tatau kenapa aku tak boleh tido... last-last terlelap cem tu saja...


pagi ne dalam kul 7.07a.m aku keluar dari rumah sebab nak jemput kakak aku n teman dia g hospital.. tapi dia demam... petang kang baru g.... 

lepas baru balik dari beli sarapan dekat gerai berhampiran, aku memangdah niat.. lepas je aku habis breakfast aku nak update facebook sat. 

masa aku dok update facebook tu... tetiba aku terpandang update yang pika post kat facebook.... aku cem konpius...lepas tu aku cem tergerak nak buka blog pulak... dekat dashboard banyak gak entri pasal Bro Sham... entri-entri yang di post oleh para blogger yang dok follow arwah Bro Sham meyakinkan aku lagi bahawa perkhabaran pasal kematian beliau memang nyata.. lepas baca entri dari  pika aku try contac pika through facebook chat.. tapi pika tak reply.. lepas tu aku beralih ke blog lumut... aku try nak contact pika lagi... but still... lepas tu aku baca blog milik kawie... dan kemudian ke blog milik kapten.... aku perlukan confirmation dari seseorang.... lepas beberapa minit.. pika contac aku kat facebook.. memang betul... dan aku yakin... 
dalam memori aku.... aku tak la rapat dengan arwah macam mana pika, kapten, bro kawie dan boneka sendiri... aku kenal arwah pon through blog beliau selepas boneka yang rekomen dan terus aku folow blog arwah... sepanjang aku berblogging, beliau mula jadi follower blog aku... terima kasih kat beliau... follower aku tak ratus-ratus cem beliau.. kehadiran arwah memeriahkan lagi list follower aku yang tak berapa tu...

blog aku yang lepas-lepas ade la jugak beliau komen.... last aku koment arwah masa kat facebook.. aku komen pasal majlis kawen arwah.. dia reply , and following weeks,  lepas majlis kawen... dia upload gambar-gambar masa majlis berlangsung dekat facebook.. itu kali terakhir aku koment pada 15 April.... 


tiba-tiba pagi ni aku dapat berita tentang arwah.... aku sangat terkejut.. aku cuba contact sesapa yang close ngan arwah. dan pika komfemkan berita tu...aku doakan yang terbaik kepada arwah dan takziah kepada ahli keluarag arwah dan kepda isteri arwah.. tabahkan hati kerana Allah s.w.t lebih sayangkan dia... mungkin arwah sudah pergi tapi beliau kekal diingatan kita selamanya..

AL- FATIHAH

{hazel ruslan}

p/s: berita kematian arwah ada di akhbar metro

3 comments:

shapikapikabon said...

Al-Fatihah.

Jard The Great said...

die mmg rajin blogwalking mase hayatnya.. al-fatihah.

ku link blog neh dlm entri tribute to arwah hisham

seimura said...

al-Fatihah..