aku hazel si shutterbugs! smile....

Wednesday, February 3, 2010

jalan-jalan baca blog

certa nya bermula begini.....



aku .......pagi ni macam malas nak buat keja yang diamanahkan.... last-last The Editor yang siapkan... alah tak banyak sikit je....  kalo aku buat keje tu... 10minit dah boleh siap.. tapi atas dasar-dasar dan kata kunci MALAS  maka dengan itu aku pon tiada mood untuk siapkan keja itu... tengkiu The Editor sebab siapkan...

pagi tadi aku bakfest kat cafe bawah opis aku..... sepinggan bihun goreng serta telur goreng serta baked beans serta milo ais memang masyuk di pagi hari.... heavy meal... diharap kekal sehingga tengah hari!!! (ON DIET)


hahahaha.. diet la sangat....


ok... aku macam tak update blog dalam 2 hari kot... hehehe... siapkan custom album.... tidak berkesempatan.. cuma pagi ni mood aku untuk habiskan segala kerja agak malas.. so dalam tempoh 1 jam aku habiskan masa dengan buat blog walking  ...... 



macam-macam ragam, macam-macam jenis penulisan, dan macam-macam kreativiti aku jumpa semasa berjalan-jalan dalam portal maya ini membaca blog dan sekaligus meninggalkan komen kepada penulis...

bermula dengan blog Sue Anna Joe.... di budubelacan.blogspot.... tahniah di ucapkan sebab dapat masuk Kosmo... photog terbaik dan always my idol dalam self portrait.... thumbs up!!!!

lepas tu aku jenjalan lagi..... dah lama aku jenjalan tu baru aku sedar... banayk pulak blog yang bersifat keibuan aku singgah... berkisar pasal baby pertama... anak2 yang dah bersekolah... ngomel pasal telatah anak-anak..... hahahah lawak pulak... kelakar betul citer diorang..... kreatif betul ibu-ibu yang punya blog ni.... salute...

lepas tu aku terbaca blog pasal politik. ketuhanan.... music... band.... 


lepas baca kebanyakan blog kat portal ni. aku berpendapat... walaupun dikalangan mereka tidaklah punya pengikut yang beratus dan beribu.. tapi ayat diorang best2 la..... kagum2.. mungkin bersifat biasa-biasa sahaja bagi penulis.. tapi penulisan diorang yang banyak menceritakan pasal peribadi dan apa-apa sahaja yang berkaitan dengan keadaan sekelililng buat aku tertarik untuk follow..... heheheh....

lepas tu ade satu blog ni....si blogger tak banayk menulis pon.. tapi beliau relate kan gambar yang beliau tangkap dengan life beliau... ini lagi menarik.... kreatif kan?


aku nak jenjalan lagi la......







2 comments:

hisham said...

salam ziarah...i dh folo u...tq bg komen kt i...keep in touch ok...

Ah Fatt said...

aku suka penulis blog yg x ptgkan populariti